אומץ
ברחובות בלרוס מתחוללות הפגנות הקוראות לראש הממשלה ללכת, ובתיאטרון העצמאי הקטנטן מנסה קבוצת שחקנים להעלות מחזה מחאה פוליטי. הם יודעים שזהו מעשה מסוכן מאוד, אבל נדמה שאת האומץ האמיתי הם מגייסים כדי לקיים שגרת חיים נורמלית.
בגרון
מתקופת התנ"ך ועד ימינו, הצלילים שבוקעים מגרוננו, ההגייה שהטמיעה בנו שפת אמנו, משמשת כדי למיין: מי אויב ומי ידיד, מי יקבל מקלט ומי יישאר בחוץ. עד כמה ברורים הגבולות הקוליים בינינו? ועד כמה הם פוליטיים?
בדרך לקינשאסה
כמעט 20 שנה אחרי שנפצעו קשה ב"מלחמת ששת הימים" האפריקנית, קבוצה של תושבי קונגו עושה דרכה אל עיר הבירה, בסירה על הנהר, כדי למחות על ההזנחה. האודיסאה שלהם מתועדת מקרוב, בסרט אינטימי וחף מכל רחמים עצמיים.
החייל הטוב
סילבינה לנדסמן חוקרת את עבודת היומיום במוסדות ובארגונים באמצעות מצלמתה הבלתי-מתערבת ("בגרות לוחמים", "הוטליין", "מחלקת יולדות"). סרטה החדש מציע מבט מבפנים על ארגון "שוברים שתיקה".
הטיפול
חשיפה ראשונה של טיפולי המרה מבפנים. לב ובן נמשכים לגברים והולכים לטיפולי המרה בשאיפה להתחתן עם אישה. בעוד לב מסור לטיפול, בן אכול ספקות ופותח במחקר שעתיד לשנות את חייו.
המורדות
כשהעולם סביבן החל לדבר על פמיניזם, זכויות שחורים ומגדר, נזירות מסדר "הלב הטהור של מרי" לא נותרו אדישות. אט אט הן החלו לשנות את הכללים, ולא נכנעו גם כשהכנסייה הקתולית הכריזה עליהן מלחמה.
המיטות שלנו בוערות
מסה דוקומנטרית על פאשיזם. שחקנים מגישים טקסטים משלהי המאה ה-19 ועד ימינו מאת הוגי ימין בעולם ובארץ. הטקסטים מלווים בקטעי סרטים ארכיוניים, סטילס, קטעי מוזיקה תקופתית ואירועים המתרחשים בימינו.
הקומיוניון של בת דודתי אנדריאה
אנדריאה לא בטוחה שיש אלוהים, אבל משוכנעת שטקס ההתבגרות בכנסייה יכול להיות הרבה יותר עליז.
ויסנטה
כשבתה הצעירה מבקשת לעבור הפלה ונענית בסירוב, ויסנטה יוצאת למלחמה. המאבק שלה בממסד הארגנטינאי - שחולל שינוי תודעתי ופוליטי בארצה - מסופר בעזרת בובות פלסטלינה, המבטאות בעוצמה את תחושותיה.
חיוכה הסוציאליסטי
הלן קלר הייתה אמנם עיוורת וחירשת, אבל סירבה להיות אילמת. אחרי שלמדה לדבר, היא הפכה לאקטיביסטית ונואמת נלהבת בזכות מעמד הפועלים. משנתה הסוציאליסטית מוצגת במסה קולנועית מעניינת ומפתיעה.
לרחובות
לאופולדו לופס הצליח לסחוף אחריו מאות אלפים מאזרחי ונצואלה במחאה נגד מדורו, הרודן שמוטט את ארצם כלכלית. הניסיון להשיב את הדמוקרטיה עולה לו, וליתר מנהיגי המחאה, ביוקר. הסרט מתעד שלוש שנים של סולידריות חברתית נדירה.
מאחורי חומת הלבנים האדומות
אנשי "הקולקטיב הדוקומנטרי" המחתרתי של הונג קונג תיעדו את פעולות המחאה של 2019 מנקודת תצפית יוצאת דופן: הם הצטרפו למפגינים, צעדו איתם כתף אל כתף ובילו איתם שבועות של ייאוש, מתח ותקווה, מוקפים במצור משטרתי.
מרטין לותר קינג והאף.בי.איי
מרטין לותר קינג הפחיד את אמריקה הלבנה, והאף.בי.איי שעקב אחריו, צותת וצילם במשך שנים, לא התקשה למצוא ראיות שנועדו להכפישו. סם פולארד חושף את התככים ששימשו את אמריקה הלבנה למלחמה במי שנחשב למשיח השחור.
נשיא
הבחירות לנשיאות זימבבואה ב-2018 היו אמורות להיות שקופות והוגנות. קמילה נילסון ("הדמוקרטים") מצטרפת לנלסון כמיסה, שמעז להתמודד מול הנשיא המכהן, בדרך הארוכה והמסוכנת מאוד שבה הוא מנסה לחשוף את התכסיסים והתרמיות שבעזרתם "נגנבו" הבחירות.
שתי דקות לחצות
ממשלת נשים של מדינה בדיונית נמצאת מול איום גובר מצד מדינת אויב. הממשלה מתכנסת להתייעצות עם מומחיות כדי להחליט כיצד לפעול. הסרט הוא השלב האחרון בפרויקט היברידי-ניסיוני הבודק "מה היה קורה לו שלטו נשים בעולם?"
תוצרת חוץ
כ-350 אלף מתנדבים עבדו בקיבוצי ישראל. שילוב של אידיאולוגיה, יצר הרפתקנות והורמונים גועשים הפך את הרומן של אירופה והקיבוץ לטרנד של שנות השבעים והשמונים. למה זה נגמר, וכמה לבבות נשברו בדרך?