16 סרטים ישתתפו בתחרות הישראלית
הפסטיבל יעניק השנה פרסים בשווי כולל של כ-330,000 ש"ח
פסטיבל דוקאביב יתקיים זו השנה ה-22, בין התאריכים 3-12 בספטמבר בתל אביב-יפו. במסגרת הפסטיבל, יוצגו השנה מעל 120 סרטים דוקומנטריים חדשים מישראל ומרחבי העולם. הפסטיבל גאה בשיא חדש שנרשם בשנתו ה-21, של 67,000 צופות וצופים.
פסטיבל דוקאביב הוא הפסטיבל הגדול והיחיד בארץ המוקדש כולו לקולנוע דוקומנטרי והשנה הוא יתקיים במתכונת משולבת ומעודכנת, בהתאם להנחיות, הכוללת הקרנות באולמות ובאירועי חוצות ברחבי העיר וכן אונליין באתר הפסטיבל.
בפסטיבל יוענק הפרס לסרט הדוקומנטרי הישראלי הטוב ביותר בסך 170,000 ש"ח, מתוכם 70,000 ש"ח באדיבות פרנק לאוי, ומענק כספי בסך 100,000 ש"ח מטעם דוקאביב עבור שיווק וקידום הסרט הזוכה לקראת המרוץ לאוסקר. זהו הפרס הכספי הגדול ביותר בישראל ליצירה דוקומנטרית. כמו כן יוענקו במסגרת התחרות גם פרס ראש העיר לסרט הביכורים, פרס חבר השופטים, פרס יוסי קאופמן לבימוי, פרס העריכה, פרס הצילום ופרס התחקיר.
השנה יוענק לראשונה בפסטיבל פרס מעבר למסך. המועמדים לפרס הם סרטים ישראלים ובינלאומיים אשר יוצריהם או גיבוריהם פועלים על מנת להביא לשינוי במציאות החברתית, הסביבתית והפוליטית – קולנוע אשר מחובר למציאות העכשווית, ושיש לו את היכולת והשאיפה להשפיע עליה, מעבר למה שקורה על המסך.
חברי ועדת הלקטורים בתחרות הישראלית
קרין ריבקינד סגל, המנהלת האמנותית של פסטיבל דוקאביב; אודי ניר, במאי ומפיק ("גולדה", #מחנה_משותף"); וענת קנדל, מפיקה ("פלטשקעס", "17 התחלות על טליה", "הפשע הקרוי אדם").
חברי ועדת הלקטורים בתחרות הסטודנטים
ד״ר איריס זכי, יוצרת דוקומנטרית (״חפיפה״, ״מתנחלת״), הבמאי והתסריטאי ירדן כרמין ומנהלת התוכנית של דוקאביב יערה עוזרי.
תחרות ישראלית
אהבה זאת לא הייתה
בימוי: מיה צרפתי
הפקה: ניר סער, קורט לנגביין
בכורה עולמית
סיפור אהבה טרגי בין הלנה צטרון, אסירה צעירה באושוויץ, ופרנץ וונטש, קצין אס אס, שהתאהב בה ובקולה המהפנט. 30 שנה לאחר מכן, הלנה מוזמנת לווינה, להעיד במשפט נגדו; האם תסייע לנאצי הברוטלי שהציל את חייה?
אולמרט
בימוי: רוני אבולעפיה
הפקה: יואב לשם, מפיק שותף אסף פרץ
בכורה עולמית
הסרט מספר את סיפור עלייתו המפתיעה ונפילתו הדרמטית של ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט, מעמדת ההנהגה הבכירה ביותר, לתא באגף 10 של כלא מעשיהו, תוך תיעוד תקופת מאסרו.
אין סנטימנטים
בימוי: ארתור אברמוב
הפקה: אסנת טרבלסי
בכורה עולמית
מבט קרוב ואינטימי של במאי הסרט על אמו שעלתה עם משפחתה מקווקז לפני 26 שנה וחיה מאז בגיהנום לצד בעל אלים. סיפור על הגירה, פטריארכליות ותקווה.
אמא מלכה
בימוי: יעל אבקסיס
הפקה: הלל רוזמן, יעל אבקסיס
בכורה עולמית
סיפורה של ריימונד אבקסיס, זמרת מרוקאית ישראלית נערצת, שיש הקוראים לה אפילו "אגדה".
בתה, השחקנית יעל אבקסיס, מלווה את אמה ברגעים אינטימיים ומופעים גדולים. האמא האישית הפרטית שבבית אל מול האמא הגדולה והנערצת שבחוץ.
ארבע אמהות
בימוי: רפאל לוין, דנה קידר לוין
הפקה: עדי בר יוסף
בכורה עולמית
בתוך מציאות של מלחמה רודפת מלחמה, קבוצה של נשים מחליטות להשמיע את הקול הנשי, האימהי, ויוצאות למאבק כדי לשים קץ למלחמה ולהחזיר את בניהן הביתה בשלום.
גשם בעיניים
בימוי: רון עומר
הפקה: שולה שפיגל
בכורה עולמית
סיפורה של הסופרת דבורה עומר, מילדותה בצל סוד אפל ועד למעמדה כסופרת הילדים והנוער שהשפיעה על ילדותם ונעוריהם של דורות. במסע אל עברה חוזר בנה, יוצר הסרט, אל האירועים שעיצבו את חייה ויצירתה.
הגורם האנושי
בימוי: דרור מורה
הפקה: דרור מורה, שלום גודמן, טדי ליפר
בכורה ישראלית
מבט מתוך חדרי הדיונים של תהליך השלום, מסוף שנות השמונים ועד היום.
הלובי
בימוי: מור לושי
הפקה: דניאל סיון
בכורה עולמית
בשישים השנים האחרונות הלובי היהודי בארצות הברית פועל למען ישראל. לאחרונה הוא עומד במרכז דיון ער, עם השאלה מה הוא בעצם "פרו־ישראלי" והאם המונח המדויק יותר הוא "פרו־נתניהו"? דרך סיפורו של הלובי היהודי, הסרט משרטט את מערכת היחסים הסוערת בין ישראל לארצות הברית.
המקצוע: נביא
בימוי: יואב שמיר
הפקה: טניה אייזיקוביץ׳, יואב שמיר, סטיבן מרקוביץ׳, אבבה זינזינגר, וינסנט לוקסן
בכורה ישראלית
״המקצוע: נביא״ לוקח את הצופים למסע ייחודי ומרתק בעקבות דמותו של ראל, צרפתי כריזמטי, שלאחר שכביכול פגש חייזרים שמינו אותו להיות ״הנביא האחרון״, הפך למנהיג של דת החוצנים הגדולה בעולם.
ואני הייתי שם
בימוי: ערן פז
הפקה: צפריר קוחנובסקי, מירי עזרא
בכורה עולמית
כחייל צעיר, תיעד הבמאי את חבריו ליחידה משתלטים על בתי פלסטינים בשטחים, נועלים את המשפחות באחד החדרים והופכים את בתיהם לעמדות. 18 שנה לאחר מכן, הוא מחליט להתעמת עם עברו ולחזור למקום ממנו הכול התחיל.
ילדות
בימוי והפקה: שירלי ברקוביץ
בכורה עולמית
מלחמתה של רעיה סיניצינה
בימוי: יפים גרבוי
הפקה: יהלי גת, יפים גרבוי
בכורה עולמית
במאי צעיר מתעד גיבורת מלחמה סובייטית בת 94, אשר לחמה במצור על לנינגרד. במהלך התיעוד צוללים השניים לעמקי נשמתה ומעוררים את האישה הצעירה שבתוכה. סרט על מלחמה ואובדן הופך לסיפור של אהבה וחברות.
עד סוף העולם
בימוי: מאיה זינשטיין
הפקה: אברהם (אייבי) טרואן, מאיה זינשטיין, ג'ון באטסק
בכורה עולמית
כנסייה בקנטאקי מעודדת את מאמיניה לתרום את כספם הדל לישראל בציפייה לחזרתו הקרבה של ישו. הסרט חושף את הברית השנויה במחלוקת בין הנוצרים האוונגליסטים והיהודים בסיפור של אמונה, פוליטיקה וכסף, ומראה כיצד אמריקה של טראמפ מונעת מציפייה אפוקליפטית לסוף העולם.
רוקפור: מכונת הזמן
בימוי והפקה: גד אייזן
בכורה עולמית
"רוקפור" היא להקת רוק, מהחשובות בישראל כבר שלושים שנה. אלי לולאי, הסולן, חוזר בחשש גדול ללהקה שעזב בסערת רגשות, לפני עשור, באמצע מסע מתמשך של שנים בארה"ב, ואף אחד לא בטוח שיהיה לזה סוף טוב.
שיר ערש לעמק
בימוי: בן שני
הפקה: שולה שפיגל
בכורה עולמית
10 שנים מתעד בן שני את אלי שמיר הצייר. כל מה שבן רצה לעשות היה סרט אמנותי דוקומנטרי, אבל אז חלה תפנית: אלי אובחן בפרקינסון. סרט על התמודדות עם מחלה, שבמרכזו ניצב צייר בעל שם.
שלושה יוסי
בימוי והפקה: יעל קיפר, רונן זרצקי
בכורה עולמית
מסע חברתי בזמן שמתחיל לפני 23 שנה, לאחר שכמה משפחות וילדיהן נזרקו מבתיהן ופלשו לבניין נטוש ביפו. המסע שמתעד את חייהן ממשיך עכשיו: מה עלה בגורל בני המשפחות? מה סיכוייו של ילד שנחשף לעוני ולמחסור לפרוץ החוצה?
פנורמה
חתונה הפוכה
בימוי והפקה: מרדכי ורדי
מועמד לפרס מעבר למסך
בכורה עולמית
להט"ב דתיים בוחרים להתחתן עם הטרוסקסואלים, מתוך רצון לציית לחוקי הדת, החברה והערכים שעליהם גדלו, ולהקים משפחה הנחשבת כנורמטיבית, תוך התכחשות לזהות שלהם. הסרט בוחן מה עולה בגורל בני הזוג שמתמודדים עם זוגיות הפוכה לנטייתם.
ילדים על תנאי
בימוי והפקה: עדו בהט, נעם דמסקי
מועמד לפרס מעבר למסך
בכורה עולמית
אושר, מישל ואיתן הוצאו מבתיהם והועברו למשפחות אומנה. הסרט מתלווה אל השלושה לקראת הגיעם לגיל 18 בבית ההורים האומנים ועם ההתמודדות בשנה הראשונה לעצמאות. הסרט אורג את הקשרים האישיים המתפתחים ביניהם ואת הקשרים עם ההורים האומנים והביולוגים.
גיבורות
בימוי: מיכל ורשאי – ארלוק
הפקה: עוזי קרין
בכורה עולמית
שתי נשים ממרכז תל אביב, הסבוכות כל אחת ברשת החיים של עצמה, נסחפות אחרי מאמן כדורשת כריזמטי, שנחוש לגרום להן להתאהב ברשת אחרת, חדשה לגמרי. המגרש הספורטיבי לא מפסיק להתערבב במגרש החיים, והצחוק מתערבב בדמע.
עוד יום בגן עדן
בימוי והפקה: תומר חלפון
בכורה עולמית
טרינה מתעוררת לאחר שבעים ימי תרדמת, וניצבת בפני אותה סיטואציה שממנה היא מנסה לצאת שוב ושוב. עליה למדוד שוב את חייה ולפגוש שוב את מותה.
רצח בקולנוע צפון
בימוי: אבידע ליבני
הפקה: שולה שפיגל
בכורה עולמית
גורלם של ניצול שואה צעיר, מהנדס איטלקי, אשתו הגרמנייה-נוצרייה-בודהיסטית ושל יהודייה המנהלת רומן עם נאצי מצטלבים בגלל קליע אקדח שנורה בתור לסרט בקולנוע צפון בתל אביב, ב-1957.
מאסטרים
יידיש
בימוי: נורית אביב
הפקה: סרג' לאלו, איתי תמיר
בכורה ישראלית
שבעה אנשים צעירים מספרים על אהבתם לשירת האוונגארד שנכתבה ביידיש בין שתי מלחמות העולם. עבור הצעירים שירה זו אינה שייכת רק לעבר היהודי, אלא היא אקטואלית ומדברת אליהם גם היום.
לבנון – גבולות הדם
בימוי: דוקי דרור
הפקה: ריינרט ביטס, ליאת קמאי אשד, דנה וולף
בכורה ישראלית
פרויקט תיעודי רחב היקף המביא תיעוד מצמרר של ההיסטוריה והאירועים שהובילו למלחמות לבנון החל מראשית שנות ה-70, דרך מלחמת לבנון השנייה ועד ימינו אלה, ואת מאזן האימה שנוצר בלבנון.
תחרות עומק שדה
קודה לקפיטן
בימוי: קרן אלכסנדרוני
הפקה: לוי זיני, אבישי פרץ, קרן אלכסנדרוני
בכורה עולמית
רב-החובל מאירסון בן ה-80 יוצא להפלגתו האחרונה על הסירה שבנה במו ידיו.
מבט על פרק הסיום בחייו של אדם אשר מסרב להשלים עם מה שצפוי עוד פחות מהרוח ומפחיד בהרבה מהגלים – הזיקנה.
טיונינג (כיוון, התכווננות)
בימוי והפקה: אילן יגודה
בכורה עולמית
בעיר הכי סואנת, בנקודה הכי סואנת, בתחנת הרכבת סבידור מרכז בתל אביב, מוצב פסנתר כנף שחור שמזמין לשבת ולנגן עליו. סביבו נוצר חלל שמאפשר לעוברי אורח לעבור למצב צבירה אחר, בו הם יכולים לשמוע את עצמם.
תחרות קצרים
הורסט
בימוי: מיקי פולונסקי
הפקה: שירה הוכמן, מיקי פולונסקי
בכורה עולמית
מחוץ לחלון צר יש מגרש בטון. בתוך המגרש משורטט מלבן. בתוך המלבן, ילדים. הם מתקרבים ומתרחקים כמו צללים.
תוכנית קצרים – אמנות על הגבול
ארטופיה #בלפסט
בימוי והפקה: שחף דקל
בכורה עולמית
יוצרת ישראלית נפגשת עם יוצרים אקטיביסטים בבלפסט כדי ללמוד על מאבקה של חברה המתמודדת עם היסטוריה מדממת ועל תרומת האמנות לטיפוח שיח של שלום ושוויון.
ניקו החולם
בימוי והפקה: שירה פרבר
בכורה עולמית
"החיים הם תפקיד משנה, העיקר היא הבמה, שם אתה יכול להגשים חלומות", כך הגדיר וחי את חייו השחקן ומי שנחשב ל"אבי הפרינג'" בארץ, ניקו ניתאי.
תחרות סטודנטים
אני נגד היונים
בימוי: דניאל ריב
הפקה: דניאל זוז
מנשר לאמנות
תחרות סטודנטים
ישראל 2020, 37 דקות, עברית, כתוביות באנגלית
כולם אומרים שלא אכפת לי מכלום, אבל זה לא נכון. אכפת לי מהיונים.
בדילוגים קלים
בימוי: גיא הודס
הפקה: ענבר הודס אבגר
סם שפיגל בית הספר ליצירה קולנועית
תחרות סטודנטים
ישראל 2019, 29 דקות, עברית, כתוביות באנגלית
תרצה הודס בת ה-97, הכוהנת של המחול הישראלי העממי, חיה כבר שנים בין ישראל לגרמניה. שיחת טלפון שמקבל נכדה, גיא, מביאה אותם לצאת למסע משותף.
בית
בימוי והפקה: סמדר אפשטיין פלגי
בי"ס לאמנויות הקול והמסך מכללת ספיר
תחרות סטודנטים
ישראל 2020, 28 דקות, עברית, כתוביות באנגלית
שתי נשים מנסות לנקות דירה מטונפת של אחת מהן, שגרה עם 12 חתולים. הניסיון לעזור נתקל בהתנגדות לשינוי, אך ככל שהלכלוך מתנקה כך מחלחלת תודעה חדשה.
דימום
בימוי והפקה: מועאד גדיר
בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב, המחלקה לאמנויות המסך
תחרות סטודנטים
ישראל 2019, 7 דקות, עברית וערבית, כתוביות באנגלית
ניסיון לחקור זיכרון ילדות טראומטי דרך התיק הרפואי. באמצעות שיחות טלפון עם רופאים מנסה הבמאי לשאול שאלות שמעולם לא שאל בעבר.
הדייג האחרון בים כנרת
בימוי והפקה: נחשון טאישי טאנאקה
בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב, המחלקה לאמנויות המסך
תחרות סטודנטים
ישראל 2019, 30 דקות, עברית, אנגלית ויפנית, כתוביות בעברית ובאנגלית
מפגש אינטימי ורוחני בין במאי יפני, בן קהילת המקויה, לדייג ישראלי מחוספס בכנרת. הבמאי יוצא למסע ומנסה להבין מדוע בחר ישו בדייגי הכנרת כתלמידיו הראשונים.
ההבטחה
בימוי: רוני עזגד
הפקה: נבו שנער, רוני עזגד
תחרות סטודנטים
ישראל 2020, 24 דקות, עברית, כתוביות בעברית ובאנגלית
"ההבטחה" מציג קולאז' עשיר של חומרי ארכיון, אשר מבקש לחקור כיצד האישי והלאומי שזורים זה בזה בטקסים מרכזיים בחיי אדם.
תמונה משפחתית
בימוי: ג'ורדן סולטנה, יובל הורוביץ
הפקה: יובל הורוביץ, ג'ורדן סולטנה, ד'יקרא זוהיר מקאלדה, ספיר רובין, קורל חייק הופמן
המחלקה לקולנוע, המדרשה פקולטה לאמנויות – המכללה האקדמית בית ברל
תחרות סטודנטים
ישראל 2020, 27 דקות, עברית ואנגלית, כתוביות באנגלית
גלית ויואב קריים מתכננים חופשה משפחתית כדי לחגוג את יום השנה החמישי לנישואיהם ויום השנה העשירי ליחסים עם דיליה, הסועדת הפיליפינית שחיה איתם.
פסטיבל דוקאביב 2020 יתקיים בין התאריכים 3-12.9.2020 בתל אביב